De Nationale Sportweek 2018 in Delft

Delft – Op initiatief van NOC*NSF wordt jaarlijks de Nationale Sportweek uitgeroepen met als doel om in die week ‘lekker sporten en bewegen’ te promoten. Het is in die week, die in 2018 duurt van 15 tot en met 29 september en dus twee weken omvat, aan de lokale sportclubs om extra activiteiten te organiseren, juist voor hen die normaal gesproken niet of nauwelijks sporten en bewegen. Het is een effectieve manier om inactieve mensen van de bank te krijgen en sporters en/of vrijwilligers voor je sportclub te werven. Het bestuur van de Sportraad Delft heeft een oproep onder haar leden gedaan om hieraan mee te doen en hun plannen bij het Sportraadbestuur in te dienen. Bij deze een overzicht van de officieel aangemelde activiteiten, die voldoende duidelijk waren om hier te presenteren. Kijk ook op de websites van de clubs zelf.

Extra activiteiten van Delftse sportclubs tijdens de Nationale Sportweek
ckv DES – korfbal

Open trainingen voor alle kinderen, met of zonder korfbal ervaring, om te ervaren hoe gezellig en leuk sporten kan zijn en natuurlijk kennis te maken met de sport korfbal!

Wanneer: op maandag 17 september, 18.00-19.00 uur, voor kinderen van 5 tot 11 jaar;

Op zaterdag 22 september, 10.00-11.00 uur, voor kinderen van 2 tot 5 jaar

Waar: ckv DES, Sportpark Biesland, Delft

Informatie en aanmelding: renske_jolein@hotmail.com

Extra informatie: De open trainingen zijn bedoeld voor alle kinderen, met of zonder korfbal ervaring, om te ervaren hoe gezellig en leuk sporten kan zijn en natuurlijk kennis te maken met de sport korfbal!

ckv Excelsior – korfbal

Kinderen in de leeftijd van 2-6 jaar maken spelenderwijs kennis met korfbal. Na de “training” van drie kwartier zijn er aansluitend nog leuke activiteiten zoals schminken, springen op een springkussen en een leuke zoektocht naar verstopte korfballen.

Wanneer: zaterdag 15 september 2018, 11:00-12:30 uur

Waar: CKV Excelsior, Sportpark Biesland, Delft

Informatie en aanmelding: ledenwerving@ckv-excelsior.nl

Extra informatie: Kinderen in de leeftijd van 2-6 jaar maken spelenderwijs kennis met korfbal in een leuke training met korfbal gerelateerde spelletjes. Na de ‘training’ van drie kwartier zijn er aansluitend nog leuke activiteiten zoals schminken, springen op een springkussen en een leuke zoektocht naar verstopte korfballen.

dsv Concordia – Tennis, voetbal, golf en cricket

Concordia is een Multi-sportvereniging en biedt families tijdens de introductiemiddag de mogelijkheid om met alle sporten kennis te maken. Men wordt door vrijwilligers langs alle sporten geleid en per sport zijn er uitdagende oefeningen.

Wanneer: zondag 23 september, 12.00-16.00 uur

Waar: Concordia, Sportpark Brasserskade, Delft

Informatie en aanmelding: voorzitter@concordiadelft.nl

Extra informatie: Concordia is een Multi-sportvereniging en biedt families tijdens de introductiemiddag de mogelijkheid om met alle sporten kennis te maken. Men wordt door vrijwilligers langs alle sporten geleid en per sport zijn er uitdagende oefeningen.

Delftse Christelijke Schaakvereniging

De clubkampioen van DCSV (Rens ter Veen) speelt een schaaksimultaan tegen meerdere personen. Deze avond is dan ook de opening van het schaakseizoen van DCSV

Wanneer: vrijdag 28 september om 20.00 uur

Waar: Hofkerk, Cort v/d Lindenstraat 1 in Delft

Informatie en aanmelding: rensterveen@hetnet.nl

Extra informatie: De clubkampioen van DCSV (Rens ter Veen) speelt dan een schaaksimultaan tegen meerdere personen. Deze avond is dan ook de opening van het schaakseizoen van DCSV.

DHC – voetbal

Kennismakingstrainingen voor jongens én meisjes geboren in de jaren 2008 t/m 2013; Kennismakingstrainigen voor senioren (vanaf 1999)

Wanneer: Woensdag 19 september én woensdag 26 september a.s.: aanvang 16.00 uur (voor jongens/meisjes geboren 2008 t/m 2013); aanvang 20.00 uur senioren (geboren vanaf 1999 en ouder)

Waar: DHC – Stadion, Sportpark Brasserskade, Delft

Informatie en aanmelding: d.a.schreuders@live.nl

Extra informatie:

Voor jongens/meisjes: Heb je altijd al gedroomd van voetballen in een echt stadion ? Op twee achtereenvolgende woensdagen krijgen jongens en meisjes de gelegenheid om een kennismakingstraining te volgen in een echt voetbalstadion. De training staat onder leiding van jeugdtrainers/spelers van DHC.

Voor senioren: Op twee achtereenvolgende woensdagen krijgt men de gelegenheid om een kennismakingstraining te volgen via met name kleine partijtjes. Een training samen met spelers die wekelijks trainen en spelen op een recreatief niveau en waarbij plezier voorop staat. Vroeger gevoetbald en wilde u altijd weer opnieuw beginnen? Of wilde je altijd al gaan voetballen? Wees welkom!

Fortuna/Delta Logistiek

Training G-korfbal. Kennismaken met de sport korfbal. Verschillende oefeningen en bij voldoende mensen een partijvorm.

Wanneer: Training G-korfbal op woensdag 19 en 26 september, 18:30-19.30 uur

Waar: Fortuna, Schoemakerstraat 340, Delft

Informatie en aanmelding: secretaris@fortuna-korfbal.nl

Extra informatie: Kennismaken met de sport korfbal. Verschillende oefeningen en bij voldoende mensen een partijvorm.

Buiten op het veld aan de Schoemakerstraat 340. Bij regen trainen we in de zaal. Dan graag zaalschoenen mee.

Schermvereniging Prometheus – schermen

Het meedoen met de schermtraining, waarbij men de basis van het schermen leert

Wanneer: op donderdagen 20 en 27 september; 8-16 jaar van 18:30-20:00 uur; 17 jaar en ouder van 20:00-21:30 uur

Waar: Sportzaal aan de J.J. Slauerhofflaan, Delft

Informatie en aanmelding: bestuur@schermenindelft.nl

Extra informatie: Het meedoen met de schermtraining, waarbij men de basis van het schermen leert.

Tafeltennis vereniging DHC – tafeltennis

Open dag voor jeugd tot 18 jaar, waarbij de mogelijkheid zal bestaan zijn om te spelen tegen spelers van TTV DHC en de sport te leren kennen. Voor de jongere jeugd hebben wij een spellen programma om de sport te leren kennen.

Wanneer: datum en tijd nog niet bekend

Waar: Sportzaal Poptahof Noord 448, Delft

Informatie en aanmelding: jeroenvanhaaften@hotmail.com

Extra informatie: Er zal de mogelijkheid zijn om te spelen tegen onze eigen spelers en de sport te leren kennen, voor de jongere jeugd hebben wij een spellenprogramma om de sport te leren kennen. 

Team Gouwe Sports – Judo

Scholen (BO en VO) en BSO’s kunnen zich aanmelden voor een judoles op hun eigen locatie. 

Informatie en aanmelding:  lars.gouweleeuw@teamgouwe.nl

Extra informatie: Scholen en BSO’s die zich tijdens de nationale sportweek (in de periode 15 september t/m 29 september) schriftelijk aanmelden bij Team Gouwe Sports maken kans om hun gymles(sen) in te ruilen voor een judoles op school door een echte judomeester op een echte judomat. 

Volksdansvereniging Radost – volksdansen

De activiteit is een 10-delige introductiecursus volksdans gericht op volwassenen (>16),  bedoeld voor beginners zonder veel eerdere danservaring. De kosten zijn € 40,- voor de gehele cursus. Na de cursus is doorstroom naar de reguliere dansgroepen van de vereniging mogelijk.

Wanneer: op woensdag van 19.00 tot 20.00 uur, 10 lessen vanaf 19 september

Waar: danszaal Radost, Schieweg 15F, Delft, in de Schiehallen, 1e verdieping, ingang rechterzijde gebouw, naast de bus-wasstraat

Informatie en aanmelding: radostdelft@gmail.com

Meer informatie over de vereniging en onze activiteiten is te vinden op www.radostdelft.nl

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.