In memoriam Fred Stok

FredStokDelft – Op woensdag 17 februari 2016 is Fred Stok, voorzitter van de Delftsche Kegelbond, ondanks zijn slechte gezondheid toch nog onverwachts overleden.

Als ik Fred wil beschrijven, dan kan ik dat op 2 manieren doen. Op de korte manier of de uitgebreide versie.

Op de korte manier: kegelen en Fred zijn onlosmakend met elkaar verbonden.
Zeg je Fred, dan zeg je kegelen en andersom.
Maar om Fred daadwerkelijk te beschrijven, komt hij het beste tot zij recht in de lange versie.

Fred is in 1993 gaan kegelen bij KC Mozart ‘93 en later was hij oprichter van KC Mixy en eigenlijk vanaf het moment dat Fred is gaan kegelen, heeft het kegelen een grote plek in zijn leven ingenomen.
Fred is voorzitter geweest van KC Mixy.
Al enige jaren kegelt Fred om gezondheidsredenen niet meer. Maar ondanks dat, is hij tot aan de laatste week vaste griffier geweest tijdens de kegelavond.

DKB: Fred is al enige jaren voorzitter van de Delftsche Kegelbond. Gedurende de periode dat hij voorzitter is van de DKB is hij ook geconfronteerd met problemen. Een recent probleem was het besluit, dat genomen moest worden ten aanzien van het sluiten van het kegelhuis “de Doelen”.
Naast het voorzitterschap van de DKB was hij ook voorzitter van de technische commissie, welke het onderhoud in Kegel en Partycentum de Gaech uitvoert in de breedste zin van het woord. Voor het stellen, vlakken en onderhoud van de banen had Fred alle kennis in huis, welke hij tot aan het einde in de praktijk bracht.
Ook was Fred voorzitter van de wedstrijdcommissie van de DKB. Hier verzorgde hij niet alleen de wedstrijden, maar organiseerde ook alles rondom de wedstrijden en wist ook hier alles van.
Alsof dat niet voldoende was, organiseerde hij het Peter Kalf toernooi, al sinds 18 jaar de bedrijvencompetitie, de koninginnewedstrijd/ koningswedstrijd, seniorenwedstrijd etc.

Tot 2 jaar geleden was Fred verder lid van het KNKB bestuur. Hij was hier voorzitter van de consuls. Helaas heeft hij dit werk al in een eerder stadium moeten stoppen. Dit in verband met zijn slechte gezondheid. Ook binnen de KNKB getuigde Fred van een grote hoeveelheid kennis en bestuurlijke ervaring.

Waar Fred sterk in was als bestuurder en mens:
Duidelijkheid voor alles, klaar staan voor een ander en veel voor anderen over hebben. In de eerste instantie moeite hebben met veranderingen, maar eenmaal om, dan ook voor de 200%

Wij zullen Fred met zijn schijnbaar onvermoeibare inzet missen.

Het afscheid vindt plaats op woensdag 24 februari.
Mogelijkheid tot condoleren is op woensdag 24 februari van 16:00 uur tot 16:45 uur.
De crematieplechtigheid vindt plaats op woensdag 24 februari van 17:15 tot 18:15

De plaats van het afscheid:
Uitvaartcentrum en crematorium Iepenhof
Hoflaan 18, 2616 AA Delft
T. (015) 251 11 90

Marina La Vos

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.