Concordia opnieuw winnaar Stad Delft-bokaal Zaalvoetbal

Delft – Op zaterdagmiddag 27 december 2014 vond in Sporthal De Buitenhof het RODI Media/DSW Stad Delft Bokaal Zaalvoetbaltoernooi plaats. Dit toernooi werd wederom georganiseerd door het Bestuur van de Sectie Voetbal van de Sportraad Delft, bestaande uit Wicher Schreuders, Guus Heemskerk en Pieter van Veen. Het was de 2e editie van dit zaalvoetbaltoernooi, na een onderbreking van circa 25 jaar van een toentertijd befaamd soortgelijk zaalvoetbaltoernooi in de kersttijd in de toenmalige Sporthal De Buitenhof.

In december 2013 werd door het Bestuur van de Sectie Voetbal het initiatief genomen om die aloude traditie weer in ere te herstellen. Vorig jaar werd het toernooi gespreid over meerdere dagdelen en werd gespeeld in Sporthal Tanthof-Zuid, maar door nu te verhuizen naar de huidige Sporthal De Buitenhof kon in tegenstelling tot vorig jaar gebruik gemaakt worden van twee velden tegelijkertijd, waardoor het toernooi in een compactere vorm op slechts één zaterdagmiddag plaats kon vinden. Dit zaaltoernooi is bedoeld voor de hoogste seniorenteams van de Delftse veldvoetbalclubs en wordt gesponsord door RODI Media, DSW, de Brasserij, Deltax, Mega Fitness en Sport 2000. Alleen Full Speed en SEP ontbraken in het deelnemersveld.
Ondanks de eerste sneeuwval van deze winter wist men bijna allemaal zonder problemen Sporthal De Buitenhof te vinden, waar de acht deelnemende clubs verdeeld over twee poules de strijd aan bonden.

In poule A wonnen Concordia (6-0 tegen Ariston’80) en DHC (5-1 tegen DVC) hun eerste wedstrijd moeiteloos. Daarna trad de winnaar van 2013, Concordia, aan tegen DHC. Deze wedstrijd werd met 2-3 gewonnen door DHC (driemaal Casper Spaan), dat daarmee al met een half been in de finale stond. Tegelijkertijd won Ariston’80 met 6-0 van DVC. In de laatste ronde in deze poule zou DHC aan een gelijkspel tegen Ariston’80 genoeg hebben voor een finaleplaats, maar het bleef lang 0-0 tot Ariston’80 in een man meer situatie (vanwege een tijdstraf voor een DHC-er) de 0-1 wist te scoren, waarna DHC wanhopig op jacht ging naar de gelijkmaker, waardoor Ariston’80 de ruimte kreeg en benutte om in korte tijd uit te lopen naar 0-5. Aangezien op het andere veld tegelijkertijd Concordia met 6-1 van DVC won, kwamen in poule A maar liefst drie teams op 6 punten en werden de doelcijfers beslissend: 1. Concordia (6 punten, 14-4), 2. Ariston’80 (6 punten, 11-6) en 3. DHC (6 punten, 8-8), voor hekkesluiter DVC (0 punten).

In poule B verraste DHL al direct in de openingswedstrijd door met 4-4 gelijk te spelen tegen Delft. Tegelijkertijd won Vitesse Delft volgens verwachting van Wippolder en wel met 6-4. In de 2e pouleronde was de verrassing van de kant van DHL nog groter doordat zij met 3-1 won van Vitesse Delft. Op het andere veld maakte Delft er een doelpuntenfestijn van door met 12-1 te winnen van Wippolder en dat in slechts 20 minuten. Daarmee waren er in de slotronde van deze poule nog drie kanshebbers op een finaleplaats: Delft en DHL stonden op 4 punten, terwijl Vitesse Delft op 3 punten stond. De onderlinge confrontatie tussen Vitesse Delft en Delft eindigde als enige wedstrijd van de dag zoals hij was begonnen: een Frits van Turenhoutje en dus 0-0. Maar doordat aan de andere kant van de sporthal DHL met gemak met 7-1 won van Wippolder was DHL finalist (7 punten) en waren Delft (5 punten) en Vitesse Delft (4 punten) uitgeschakeld, terwijl Wippolder (0 punten) al kansloos was.

De finale ging daarmee tussen de winnaar van vorig jaar, Concordia, en de verrassing van de dag, DHL. De hoop dat het een spannende finale zou worden werd al snel verijdeld. Concordia verpulverde Brasserskade-buurman DHL met 7-1, met als grote man Remco de Ruiter die in de finale maar liefst driemaal scoorde.
Vervolgens werd door Sectie Voetbal-voorzitter Wicher Schreuders de prijsuitreiking gedaan. Na de dank te hebben uitgesproken aan de scheidsrechters (Rick de Bruin, Antoine Kuhn en Jamey van Beugem), de organisatoren (het Bestuur van de Sectie Voetbal, met name Guus Heemskerk en Pieter van Veen), de deelnemers en de toeschouwers, werd de 2e prijs (een waardebon van 300 euro te besteden bij Sport 2000) uitgereikt aan DHL en de 1e prijs (een waardebon van 500 euro te besteden bij Sport 2000, alsmede de Winnaarsschaal 2014) uitgereikt aan Concordia. Daarmee kwam een einde aan een geslaagd toernooi, als welkome onderbreking van de feestdagen en van de winterstop, dat eind 2015 zonder twijfel een vervolg krijgt.

Tekst: Wicher Schreuders
Fotografie: Roel van Dorsten – ©2014

SDBZaal_DSC4982 SDBZaal_DSC4986 SDBZaal_DSC4990 SDBZaal_DSC5027 SDBZaal_DSC5050 SDBZaal_DSC5056 SDBZaal_DSC5138 SDBZaal_DSC5150 SDBZaal_DSC5196 SDBZaal_DSC5197

 

 

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.