dvv Delft prolongeert winst Stad Delft Bokaal-zaalvoetbal

Delft – Nadat dvv Delft in 2015 het “Rodi Media / DSW Zorgverzekeraar”-zaalvoetbaltoernooi om de Stad Delft Bokaal won, prolongeerde de groen-witten de winst bij het 2016 toernooi. Donderdagavond 29 december jl. won men in de verlenging de finale met 3-2 van Wippolder.

Na een onderbreking van vele jaren werd de traditie van het jaarlijkse zaalvoetbaltoernooi uit de jaren ’70 vier jaar terug door de Sportraad Delft / Sectie Voetbal opnieuw opgestart. Jaarlijks nam de publieke belangstelling toe en ook deze keer was er weer meer publiek dan vorig jaar. Van de Delftse verenigingen hadden Ariston’80, DHC en DVC evenals vorig jaar niet ingeschreven, zodat twee poules van vier teams geformeerd konden worden. Helaas belde Delfia een uur voor het aanvangstijdstip af dat men niet zou komen. Daarmee de organisatie voor een probleem plaatsend. Op een dergelijk laat tijdstip valt er dan echter niets meer aan te passen, zodat in poule A slechts 3 deelnemers waren met elk slechts 2 poulewedstrijden en lange rustpauzes, veroorzaakt door het niet opkomen van Delfia.

In poule A won Wippolder met maar liefst 9-3 van Sep. Toen men vervolgens ook won van DHL (3-2), was de eerste finalist al snel bekend. Dat DHL nog met 4-3 won van Sep was louter voor de statistieken. In poule B bleef het langer spannend. Concordia zette Vitesse Delft met een ruime 6-1 opzij, terwijl Delft met 4-1 won van buurman Full Speed. In de tweede wedstrijdronde van deze poule herstelde Vitesse Delft zich via een 5-2 tegen Full Speed. De beide winnaars van de eerste ronde kwamen tegen elkaar uit, waar Delft met 4-1 de sterkere bleek over Concordia. Daarmee ging Delft met 6 punten aan de leiding, gevolgd door Concordia en Vitesse Delft met beide 3 punten. Met in het schema Concordia – Full Speed en Vitesse Delft – Delft waren er dus nog drie mogelijke finalisten. Concordia won met 4-3 van Full Speed, maar doordat Delft met 3-1 Vitesse Delft versloeg, was Delft de ongeslagen poulewinnaar.

In de finale nam Wippolder een 2-0 voorsprong, maar de strijd bleek nog niet gestreden. dvv Delft kwam in de 20 minuten-speeltijd terug tot 2-2, waarna een verlenging van 5 minuten de beslissing moest brengen. Dertig seconden voor het einde van de verlenging scoorde Delft het winnende doelpunt: 3-2. Vervolgens kon Dik Schreuders namens de organisatie aan Wippolder de 2e prijs (waardecheque van € 300 bij Sport 2000) uitreiken en kreeg Delft de 1e prijs (waardecheque € 500 bij Sport 2000) én de Stad Delft Bokaal 2016 – in de vorm van een schaal – overhandigd.

Met dankzegging aan de scheidsrechters Alex Pronk, André van Vliet en Peter van der Zwan verliepen de wedstrijden prima.

Het toernooi werd ook dit jaar weer georganiseerd door het bestuur van de Sectie Voetbal van de Sportraad van Delft, waar secretaris Dik Schreuders en penningmeester Sjaak Lispet (voorzitter Pieter van Veen was afwezig) werden ondersteund door Sportraad Delft-voorzitter Wicher Schreuders en Sportraad Delft-secretaris/penningmeester Guus Heemskerk.

De eindstanden:

Poule A      Poule B    
1. Wippolder 2 – 6 1. dvv Delft 3 – 9
2. DHL 2 – 3 2. Concordia 3 – 6
3. SEP 2 – 0 3. Vitesse Delft 3 – 3
4. Full Speed 3 – 0      

Finale:   dvv Delft – Wippolder         3-2   (na verlenging)

Tekst: Dik Schreuders • Foto’s: Roel van Dorsten

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.