dvv Delft wint Stad Delft Bokaal Zaalvoetbal 2015

Op maandagavond 28 december 2015 vond voor de 3e keer – na een onderbreking van vele jaren na een jarenlange traditie vanuit de jaren 70 – het “Rodi / DSW Stad Delft Bokaal zaalvoetbaltoernooi” plaats. Gespeeld werd in sporthal Buitenhof, waar voor een redelijk goed opgekomen publiek dvv Delft in de finale duidelijk sterker bleek dan medefinalist Concordia: 4-1.

Ariston’80, DHC en DVC deden dit jaar niet mee, zodat 8 ploegen resteerden. In poule A won Delft in de eerste wedstrijden van Sep en Delfia, terwijl Wippolder in omgekeerde volgorde tegen dezelfde tegenstanders ook tweemaal de sterkste bleek en beide teams op 6 punten stonden. Doordat het doelsaldo van dvv Delft één beter was dan dat van Wippolder, hadden de mannen van coach Oscar Laguna Burgos in de laatste poulewedstrijd tegen Wippolder genoeg aan een gelijkspel, terwijl Wippolder moest winnen. Het werd 4-1 voor dvv Delft, zodat de eerste finalist bekend was. Concordia was als winnaar van de edities van 2013 en 2014 de favoriet in poule B. Concordia won van Full Speed en van Vitesse Delft, terwijl Vitesse Delft haar eerste wedstrijd won van DHL. Hierna was Full speed met maar liefst 12-0 duidelijk te sterk voor DHL. Hiermee ging Concordia met 6 punten aan de leiding, gevolgd door Full Speed en Vitesse Delft, beide met 3 punten. Waar beide laatstgenoemde teams in de laatste speelronde tegen elkaar uitkwamen, was de afsluiting van Concordia tegen DHL. Concordia had genoeg aan een gelijkspel, maar won ook van de buren van de Brasserskade.

De finale werd daarmee dvv Delft tegen Concordia. Van meet af aan was duidelijk dat dvv Delft dit keer de beste ploeg had, hetgeen dan ook resulteerde in een duidelijke 4-1. De Stad Delft Bokaal-schaal kon dan ook vervolgens door Dik Schreuders en Sjaak Lispet (respectievelijk secretaris en penningmeester van de Sectie Voetbal van de Sportraad van Delft) worden uitgereikt aan het winnende team van Delft. De waardecheque van € 500 beschikbaar gesteld door de sponsors van het toernooi Rodi Media en DSW Zorgverzekeraar en te besteden bij Sport 2000 kwam daar nog bij. Voor verliezend finalist Concordia was er een zelfde waardecheque, maar dan van € 300. In de horecaruimte van sporthal Buitenhof werd daarna nog uitgebreid afgesproken over dit geslaagde evenement.

Er was sprake van een goede opkomst van het publiek, dat de tribune in de sporthal in redelijke mate bevolkte. Scheidsrechters waren Guus Heemskerk, Ron Karremans en Louis van der Weijde, die ervoor zorgden dat alle wedstrijden tot een goed einde gebracht werden.

Het toernooi werd ook dit jaar weer georganiseerd door het bestuur de Sectie Voetbal van de Sportraad van Delft, waar het dit jaar gewijzigde bestuur nu bestaat uit voorzitter Pieter van Veen, secretaris Dik Schreuders en penningmeester Sjaak Lispet. Zij werden hierbij ondersteund door Sportraad Delft-voorzitter Wicher Schreuders en Sportraad Delft-secretaris/penningmeester Guus Heemskerk (beiden tot afgelopen voorjaar jarenlang ook in die functies bij de Sectie Voetbal).

De eindstanden:

Poule A Poule B
1. dvv Delft 3-9 1. Concordia 3-9
2. Wippolder 3-6 2. Full Speed 3-6
3. SEP 3-3 3. Vitesse Delft 3-3
4. Delfia 3-0 4. DHL 3-0
Finale: dvv Delft-Concordia 4-1

Tekst: Dik Schreuders • Foto’s: Roel van Dorsten

Klik op een foto voor een vergroting. Met de pijltoetsen < en > op uw toetsenbord kunt u snel van foto verwisselen.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.