Jij doet mee!

Jijdoetmee_200Delft – Vanaf juni voeren de gemeente Delft en haar partners campagne in de stad. Om zo aandacht te vragen voor Delftse kinderen en jongeren die geen geld hebben voor sporten, muziekles of een computer.
De gemeente heeft meer dan € 999,- aan vergoedingen voor hen op de plank. Het gaat om alle Delftse kinderen en jongeren waarvan de ouders een (bijstands)uitkering of een ander laag inkomen – bijvoorbeeld uit een parttime baan – ontvangen.

Niet vanzelfsprekend
Sporten, gitaar spelen, huiswerk maken op de computer en op de fiets naar school gaan. Het lijkt vanzelfsprekend voor de meeste jongeren. Voor een hoop jongeren is het dat niet. In Delft zijn er veel kinderen en jongeren die graag mee willen doen, maar dat simpelweg niet kunnen omdat hun ouders geen geld hebben. Met de campagne Jij doet mee! willen de gemeente en haar partners deze kinderen en jongeren bereiken.

Deze vergoedingen
Het gaat om het Jeugd Cultuur Fonds en het Jeugd Sport Fonds, een tegemoetkoming in de schoolkosten via de Delftpas en de Fiets- en de Computerregeling van de gemeente. Deze regelingen en vergoedingen vallen vaak onder de bijzondere bijstand. Ze zijn voor Delftse jongeren onder 18 jaar. Let op: ouders moeten de aanvraag doen en er zijn voorwaarden aan verbonden.

Wethouder Stephan Brandligt: “Iedereen moet mee kunnen doen in Delft, ook als er thuis geen geld is om te sporten of muziek te maken. De gemeente heeft een aantal vergoedingen speciaal voor jongeren. We vragen alle Delftenaren om jongeren hierop te attenderen. Helpt u ook mee?”

Helpen!
Wilt u helpen deze kinderen en jongeren te bereiken? Download de flyer of kijk op delft.nl/jijdoetmee en bestel de toolkit. In die toolkit zitten flyers die verspreid kunnen worden. De campagne Jij doet mee!  is ook te volgen via de social media kanalen van de gemeente (Facebook en Instagram). De flyer is ook op te halen bij het Klant Contact Centrum (KCC) aan de Phoenixstraat 16 en binnenkort te vinden in wijkcentra.

Adobe_PDF_iconDownload the flyer

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.