JOGG-Delft Nieuwsbrief juli 2017

De Avondvierdaagse met JOGG-Delft
“Met een lekker stukje fruit kom je wel kilometers vooruit”, zo luidde dit jaar het gezonde credo van de 54e Avondvierdaagse in Delft. Net zoals vorig jaar was JOGG-Delft aanwezig bij de Avondvierdaagse om de ruim 3000 Delftse kinderen en hun ouders aan te moedigen bij de 5 en 10 km. Dit jaar ontvingen alle kinderen van JOGG-Delft na hun wandeling een flesje water, gesponsord door de Albert Heijn aan de Mercuriusweg. Water drinken is goed voor je lijf en het leste op deze warme dag meteen de dorst van vele kinderen.

Expertise en advies over gezonde leefstijl!
Er is voor basisscholen en voor kinderopvangorganisaties in 2017 gratis aanbod bij het stimuleren van gezond gedrag en een gezonde leefstijl voor kinderen, ouders en voor de leerkrachten en/of pedagogisch medewerkers. Het project Fit4Life biedt specifiek in de Delftse wijken Voorhof en Buitenhof, maar ook Delft breed, effectieve en leuke interventies en activiteiten op uw school of kinderopvangorganisatie en is een stap naar duurzame inzet op gezonde leefstijl (bewegen en gezonde voeding). Klik hier voor het filmpje. Wilt uw school of kinderopvangorganisatie nog deelnemen? Neem snel contact op met Sharida Imamdi, projectleider Fit4Life bij Sportief Advies.

Teamplayers JOGG-Delft winnen publieksprijs
De Teamplayers van JOGG-Delft hebben donderdag 22 juni jl. de Teamplayers-publieksprijs gewonnen! Sjors Grasman, buurtsportcoach Delft voor Elkaar en begeleider van dit team zegt: “Ik ben supertrots dat we van de 34 Teamplayers projecten deze prijs in de wacht hebben gesleept!” De zes stagiaires, afkomstig van het ROC Mondriaan (Sport en Bewegen) en de Haagse Hogeschool (HALO en Sportkunde) liepen afgelopen jaar stage bij Haaglanden Beweegt in Delft, waar ze in het kader van JOGG-Delft een aantal opdrachten moesten uitvoeren, zoals activiteiten en evenementen voor jeugdigen en hun ouders in Delft ter preventie van overgewicht en stimuleren van gezonde leefstijl. De laatste activiteit van de Teamplayers voor JOGG-Delft was een sportmiddag op de Parkschool. Bedankt voor jullie inzet Max, Ilse, Chesney, Joyce, Casper en Esther en natuurlijk onze buurtsportcoach Sjors! Volgend schooljaar starten er weer nieuwe Teamplayers voor JOGG-Delft!

Start KinderResto in Buitenhof
JOGG-Delft gaat samenwerken met de kinder-RestoVanHarte – in Delft om gezond koken en eten met kinderen te bevorderen. In september start het KinderResto, onder leiding van een echte KinderResto coach bij de Community School De Horizon. Binnen dit programma staat een gezonde leefstijl centraal en daarbij werkt KinderResto samen met JOGG-Delft en andere samenwerkingspartijen. KinderResto gaat over koken, zelf doen, zelf leren, zelfvertrouwen, samenwerken, bewegen en vooral gezelligheid. KinderResto levert op deze manier een bijdrage aan de versterking van de fysieke, mentale en sociale gezondheid van kinderen. Aan de hand van een echte chef-kok leren de kinderen over allerlei ingrediënten en gaan ze aan de slag met het bereiden ervan. Kortom kom koken, rennen, chillen en jezelf zijn bij KinderResto. Vragen? Neem contact op met Marcella Deters, JOGG-Delft regisseur.

Zomervakantie met fruitwater!
De zomervakantie komt er weer aan dus de tijd om kinderen lekker veel water te laten drinken. Toe aan variatie? Maak fruitwater. Via deze link vindt u 10 lekkere recepten voor fruitwater. Drink smakelijk!

De Bonte Pael: Tweede Gezonde School vignet!
Basisschool de Bonte Pael in Tanthof heeft haar tweede themacertificaat ‘Gezonde School’ van GGD Haaglanden ontvangen. Dit keer hebben zij het vignet ‘Bewegen en Sport’ behaald. In december 2016 had deze school al het vignet Welbevinden behaald. Het vignet werd uitgereikt door Wethouder de Prez. Jumbo Buitenhof zorgde voor een gezonde snack voor alle kinderen. Een superprestatie van de Bonte Pael!

Werken volgens de Gezonde School-aanpak helpt scholen structureel, planmatig en effectief te werken aan de gezondheid van leerlingen, schoolpersoneel en de omgeving. JOGG-Delft moedigt alle scholen in Delft aan om te gaan werken volgens deze Gezonde School-aanpak. Meer weten over de Gezonde School? Kijk dan op de website ‘Gezonde School’ of stuur een e-mail naar Joline van Lier, Gezonde School adviseur bij de GGD.

Beweegwijs in Voorhof en Tanthof
Op de basisscholen de Parkschool en de Horizon in Voorhof en op de Bron in Tanthof is gestart met de effectief bewezen interventie ‘Beweegwijs’. Deze integrale beweegmethode kenmerkt zich door de verbinding van het onderwijs met sportverenigingen. Doel van de interventie is dat meer kinderen doorstromen naar sportverenigingen. De beleving en ontwikkeling van de leerlingen staat hierbij centraal. Rik Grondel, werkzaam bij Haaglanden Beweegt, is de speelplein begeleider op deze scholen. Volg de actuele ontwikkelingen van Beweegwijs op Twitter.

Buiten spelen en leren bij Ad Naturum in Buitenhof!
Kinderen spelen graag buiten en leren van de natuur. In het voedselbos ‘Tres Virides’ in de Buitenhof worden deze zomer en aankomend schooljaar allerlei activiteiten georganiseerd voor kinderen van 4-14 jaar en hun ouders/ begeleiders, zoals ‘Proef- en beleefactiviteiten’ en ‘Koken op open vuur’. Het voedselbos van Stichting Ad Naturum biedt kinderen in de wijk de gelegenheid om buiten te spelen, te tuinieren, te leren en elkaar te ontmoeten. Neem eens een kijkje bij het voedselbos ‘Tres Virides’ aan de van de Horststraat in het Rode Dorp.

Sponsoren gezocht!
Bent u ondernemer en wilt u ook een bijdrage leveren aan het creëren van een gezonde leefstijl voor onze Delftse jeugd? Wij zijn altijd op zoek naar (private) partners die zich willen verbinden aan JOGG-Delft door sponsoring in natura of in gelden voor onze activiteiten in de wijken, op scholen, kinderopvangorganisaties en op sportverenigingen. Alle sponsoring komt ten goede aan het stimuleren van een gezonde leefstijl en leefomgeving van jeugdigen en hun ouders. Meer info? Klik hier.

Ander JOGG-Delft nieuws:
Bruun van der Steuijt heeft onlangs de kerngroep van JOGG-Delft verlaten i.v.m. zijn pensioengerechtigde leeftijd. JOGG-Delft zal hem missen! Inmiddels heeft Jos Brouwer vanuit gemeente Delft zijn plaats overgenomen en we zijn zeer blij met zijn komst in de kerngroep: Welkom Jos!
JOGG-Delft stimuleert kinderen en ouders om water te drinken. Water drinken is een onderdeel van het Gezonde School vignet ‘Voeding’ en kan mede ondersteund worden door bijvoorbeeld een gastles van Evides en het creëren van een hygiënisch watertappunt op uw school. Meer info: m.deters@sportiefadvies.nl
Sporten is gezond! Daar hoort ook een gezonde omgeving bij. Team:Fit helpt jou om jullie sportkantine stapsgewijs gezonder te maken! Maak een afspraak met de adviseur van Team:Fit!

Op de JOGG-Delft agenda:
Zomeractiviteiten: Op zoek naar leuke beweeg- en sportactiviteiten deze zomer? De buurtsportcoaches van Delft voor Elkaar organiseren allerlei activiteiten voor de leeftijd van 4-100 jaar in Delft. Neem even contact op met één van onze buurtsportcoaches: Tim, Dick, Rick of Natasja: 015- 241 11 51.

Wil je meer weten over bepaalde onderwerpen uit deze nieuwsbrief of andere activiteiten van JOGG-Delft?
Stuur een mailtje naar Marcella Deters, JOGG-Delft regisseur: m.deters@sportiefadvies.nl of bel: 06-42642848.

Copyright © *|2017|* *|JOGG Delft|*, All rights reserved.
Het JOGG-Delft programma is onderdeel van Delft voor Elkaar.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.