Kies je aangepaste sport

De onderstaande tekst is verouderd. Er wordt aan een nieuwe versie gewerkt:
zie hiervoor http://www.sportraadvandelft.nl/onbeperkt-sporten/

Sport en Evenementen Haaglanden heeft in samenwerking met VTV/MEE en sportverenigingen de krachten gebundeld om het sporten voor mensen met een beperking een impuls te geven in Delft. Om dit te realiseren is er gekozen voor het programma ‘Kies je aangepaste sport’.

Download de brochure.

Voor wie?
‘Kies je aangepaste sport’ is een programma dat erop gericht is om mensen met een beperking te laten kennismaken met verschillende sporten of beweegactiviteiten die bij hen passen. Denk hierbij aan mensen met bijvoorbeeld een verstandelijke, lichamelijke of zintuiglijke handicap, of door een gedragsstoornis.

Gratis deelnemen aan het programma?
Bij de opzet en uitvoering van dit programma kunnen wij echter niet zonder uw vereniging! We willen u vragen onderdeel te zijn van dit programma. Dit kunt u doen door uw huidige / gewenste aanbod voor deze doelgroep te promoten en deelnemers mee te laten sporten bij uw vereniging.

Het levert ook uw organisatie wat op!
Wij hopen dat door deze de deelnemers een keuze maken voor een sport waarbij zij zich goed voelen, deze sport blijven uitoefenen en mogelijk ook lid worden van een vereniging, misschien wel uw vereniging.

Wat vragen wij van u?
Wij vragen van u, mensen met een beperking met de leeftijd 6 tot 99 jaar, de mogelijkheid te geven met uw organisatie kennis te laten maken. Dit kan in de vorm van aansluiting op het reguliere aanbod, aangepaste groep of voor de opzet van een aangepaste groep. U bent geheel vrij in de invulling van het aanbod bij u op de vereniging.

De publiciteit rondom het aanbod van Kies je aangepaste sport wordt verzorgd door Sport en Evenementen Haaglanden. Deze publiciteit is onder andere in de Delft op Zondag, verschillende websites en er wordt een boekje gedrukt met daarin een totaal aanbod van de sportaanbieders. Dit boekje wordt verspreid onder de doelgroep. U hoeft zich dus alleen bezig te houden met de uitvoering van de kennismakingslessen. Afgelopen half jaar is het programma ook uitgevoerd in de bijlage vindt u het boekje van de afgelopen periode om u een goed beeld te geven van de bundeling.

Doet u ook mee?

Geef u dan op door een e-mail te sturen met daarin de naam van de vereniging en uw contactgegevens. Wij nemen vervolgens zo snel mogelijk contact met u op. Mocht u nog vragen hebben dan vernemen wij dat graag.

Ivy Kahlmann
Beweegcoach VTV Regio Delft
i.kahlmann@vtvzhn.nl

Jessie Joosse
Projectmanager Sport & Evenementen Haaglanden
j.joosse@se-haaglanden.nl

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.