Loting Stad Delft Bokaal bij Sportcafé

Delft – Op dinsdagavond 31 maart jl. vond de maandelijkse rechtstreekse uitzending plaats van het Sportcafe van Stadsradio Delft, deze keer vanuit de kantine van DVC.

Het belangrijkste item tijdens het twee uur durende programma was de loting voor het in augustus a.s. plaats vindende voetbaltoernooi om de RODI Media / DSW Stad Delft Bokaal. De 36e editie van dit toernooi wordt georganiseerd door Brasserskade-bewoners DHC en DVC. Op dinsdagavond 4 augustus wordt de voorronde gespeeld bij DHC, terwijl de finaleronde op zaterdag 8 augustus wordt gespeeld bij DVC.

De loting werd verricht door Leo Rontberg (RODI Media) en had het volgende resultaat:
Poule A: Vitesse Delft, Concordia, Ariston’80; Poule B: DHC, Delft, Wippolder, Sep; Poule C: DVC, DHL, Full Speed
Na de loting werd aan diverse betrokkenen, met name de organisatoren Jaap Bodde (DVC) en Evert Steinvoort (DHC), kort om een reactie gevraagd. Pieter van Veen (Vitesse Delft) en Sjaak Lispet (Full Speed) kwamen aan het woord over de kansen van hun 1e elftallen in het naderende competitieslot.

Victor Brouwer, voorzitter van hockeyclub Hudito, werd door het vaste duo Anton Galje en Cor Groenewegen geinterviewd over het tekort aan speelruimte op de velden van Hudito. Brouwer besprak een aantal mogelijke oplossingen voor het nijpende tekort, waarbij ook werd gekeken naar de buren bij de huidige locatie van Hudito aan de Kruithuisweg/Rotterdamseweg. Paul Friskes, die sponsor is geweest dan wel nog is bij tal van Delftse sportclubs, vertelde vervolgens over de activiteiten om geld te genereren voor Inloophuis Debora, het ontmoetingscentrum in Delft voor mensen met kanker en hun naasten. Ten slotte was het Sportraad-voorzitter Wicher Schreuders die werd ondervraagd over de diverse activiteiten van het Bestuur van de Sportraad. Aangezien hij ook lid is van de Verenigingsraad van de KNVB (het hoogste orgaan binnen de Sectie Amateurvoetbal van de KNVB) ging het vervolgens over het in november jl door de Verenigingsraad – ondanks de tegenstem van Wicher – genomen besluit om wijzigingen in de Voetbalpiramide aan te brengen, waarbij met name het instellen van een Landelijke (2e) Divisie en de deelname van 2e elftallen van betaald voetbal organisaties (‘Jong ….’) juist weer ter discussie staat, nu de meeste BVO’s hebben aangegeven daar toch niet aan mee te gaan doen.

De rechtstreekse uitzending werd daarna om stipt 22.00 uur afgesloten, waarna de aanwezigen nog enige tijd in de kantine van DVC bleven napraten. De uitzendingen van het Sportcafe van Stadsradio Delft worden iedere laatste dinsdag van de maand direct uitgezonden, terwijl precies twee weken na die uitzending de herhaling wordt uitgezonden. Stadsradio Delft is te beluisteren op 106.3 FM. De samenstelling van het programma van het Sportcafe is een gezamenlijke verantwoordelijkheid van de sportredactie van Stadsradio Delft en het Bestuur van de Sportraad Delft.

SRD_DSC6928

SRD_DSC6930

SDB_DSC6934

SDB_DSC6935

SDB_Loting_DSC6921

 

 

 

 

Fotografie: Roel van Dorsten

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.