Historisch overzicht Sportspeld

Voor Delftenaren die zich onderscheiden op sportief gebied kent de gemeente Delft de sportspeld.

2015
Op woensdagavond 15 april jl. werd tijdens de Algemene Ledenvergadering (ALV) van zwemvereniging d’ELFT een aantal vrijwilligers van d’ELFT met een jarenlange staat van dienst door sportwethouder Raimond de Prez onderscheiden met de Sportspeld.

Er was een gouden sportspeld voor Jeanne Verroen (68 jaar), die al op zeer jonge leeftijd is begonnen met het geven van zwemles en dat na enige jaren onderbreking nog steeds doet, daarnaast heeft ze ook deel uitgemaakt van het bestuur en van een commissie, bovendien is ze actief in de organisatie van nevenactiviteiten.

De zilveren sportspeld werd vervolgens uitgereikt aan Coby den Dulk (63 jaar) voor onder meer de begeleiding bij het wedstrijdzwemmen en bij de zomerkampen, alsmede het verzorgen van de ledenadministratie.

Ook aan Marieta van Oosten (51 jaar) werd de zilveren sportspeld uitgereikt voor het jarenlang geven van zwemlessen.

Een bronzen sportspeld werd overhandigd aan Marian Maijen (54 jaar) voor het al vele jaren geven van zwemlessen, alsmede vanwege haar werk in diverse commissies.

Ten slotte was er eveneens een bronzen speld voor Judith Rodenburg (50 jaar) vanwege de door haar verzorgde zwemlessen, lidmaatschap van een commissie en van het bestuur, alsmede voor het regelen van maatschappelijke stages bij d’ELFT.

Op 2 april 2015 reikte sportwethouder Raimond de Prez 2 Sportspelden uit aan Henk Schaareman en Fred Stok. Henk is vanaf 1946 tot heden lid van de technische commissie van de Delftsche Kegelbond (DKB). Hij begon als kegelopzetter en sinds dit geautomatiseerd werd, zorgt hij voor het onderhoud van de kegels, de machines en de banen. In 1950 werd hij Nederlands kampioen met zijn team. Vanaf 1970 tot 1995 was hij voorzitter van kegelvereniging Klein Hamburg, 1984-1993 bestuurslid van DKB en 1986-2014 voorzitter van de wedstrijdcommissie.

Fred Stok is sinds de opening van de kegelbanen aan de Mozartlaan in september 1972 daarbij betrokken, onder meer als vrijwilliger bij de uitgifte van de materialen om te kegelen. Hij was voorzitter van de technische commissie van De Gaech vanaf 1972 tot 2016. Hij was voorzitter van de kegelverenigingen Mozart’73 (1983-1986) en van Mixy (1993-2003). Daarnaast had hij diverse bestuurlijke functies bij Stichting Doelen Kegelhuis en bij DKB, waar hij tot zijn overlijden op 17 februari 2016 voorzitter van was. Van 2010 tot 2014 was hij lid van het bestuur van de KNKB.

2013
Casper Wolf (m) kreeg de bronzen sportspeld uit handen van wethouder Raimond de Prez (rechts). Links (oud-) voorzitter Jacques van den Berg.Casper Wolff (11) kreeg in april 2013 de Bronzen Sportspeld uitgereikt. Casper is op dit moment één van de grote freestyle snowboardtalenten in Nederland en werd tijdens het jongste NK in het Zwitserse Laax kampioen in zijn leeftijdsklasse.

2012
Een aantal roeiers dat deelnam aan de Olympische Spelen in Londen kreeg een sportspeld. Sytske de Groot en Chantal Achterberg verdienden de bronzen sportspeld, Arnoud Greidanus de zilveren. Allen zijn lid van roeivereniging Proteus Eretes. Een zilveren sportspeld was er verder nog voor Peter de Kat (korfbalvereniging DES), terwijl Gayene Hackverdian (Delftse Watervrienden), Anja Suijker en Sandra Zaalberg (beiden DOK) en mevrouw A. van Luik werden verblijd met de bronzen sportspeld.

2011
Op 7 november ontving mevrouw Van Viersen de gouden sportspeld. De heer Gillemans en mevrouw Göbel kregen de bronzen sportspeld. Ze kregen de sportspeld als waardering voor de jarenlange vrijwillige inzet bij zwemsportvereniging De Delftse Watervrienden.

Op 27 oktober ontving mevrouw Meijerink de zilveren sportspeld. Mevrouw Meijerink kreeg deze onderscheiding omdat zij zich al ruim 25 jaar inzet als vrijwilliger bij DIVA Delft.

Op 26 mei ontvingen mevrouw Van Rijt en mevrouw Herbert de zilveren sportspeld voor hun vrijwillige inzet bij gymnastiekvereniging DOK-Delft. Mevrouw Van Rijt is 25 jaar actief als vrijwilliger en mevrouw Herbert zet zich al 33 jaar in voor de vereniging.

Op 8 april zijn 20 leden van het pomponteam van de majorette- en twirlvereniging Showgroep Dreamgirls officieel gehuldigd voor hun prestatie in de sport.

2010
In 2010 is een gouden sportspeld uitgereikt aan Frerik Andriessen, de Delftse Europees kampioen dammen. Zilveren sportspelden zijn uitgereikt aan Theo Hockx (voorzitter van turnvereniging DOK), Johan Gommans (voetbalvereniging DHC), Joke Storm (gymnastiekvereniging Iduna) en 7 sportvrijwilligers van de Delftse Watervrienden: Suzanne Janssen, Joost van Baarle, Gerard Bentvelzen, Hetty Jansen-Bergman, Klaas Walda, Rinus Poortvliet en Emmy Poortvliet.

2009
In 2009 is deze onderscheiding uitgereikt aan Mathieu Crijnen, Maya Monteny, Elly Veldhuis, Aad Stolk, Jose Massar, Henk van Oyen, Trudie van Veen, Silvana de Wit, Eline van Veen, Iris van Veen, Daniëlle van Koevering, Mariska den Uil, Wim Bos, Vincent van der Meer, Yolanda Bos, de Delftse Watersport Vereniging, Wim Hoogendoorn, Cock van der Pot, Jan van de Mespel, Chantal Achterberg, Sytske de Groot, Peter Wiersum, Daan Boonstra, Sander van Dijk, Roeland Lievens, Rob Metz, Olivier Siegelaar en Ryan den Drijver.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.