Sportspelden uitgereikt

Delft – Op donderdagavond 2 april jl. werden door sportwethouder Raimond de Prez, met assistentie van Sportraad-voorzitter Wicher Schreuders, in kegelcentrum De Gaech aan de Mozartlaan twee gouden sportspelden uitgereikt. Voor deze gemeentelijke onderscheiding komt men in aanmerking indien men gedurende een lange reeks van jaren als vrijwilliger actief is geweest in de Delftse sportwereld, dan wel indien men opmerkelijke sportprestaties heeft geleverd. Deze keer ging het om twee vrijwilligers in de Delftse kegelwereld, die daarin al vele jaren als zodanig actief zijn.

Henk Schaareman (88 jaar) is vanaf 1946 tot heden lid van de technische commissie van de Delftsche Kegelbond (DKB). Hij begon als kegelopzetter en sinds dit geautomatiseerd werd, zorgt hij voor het onderhoud van de kegels, de machines en de banen. In 1950 werd hij Nederlands kampioen met zijn team. Vanaf 1970 tot 1995 was hij voorzitter van kegelvereniging Klein Hamburg, 1984-1993 bestuurslid van DKB en 1986-2014 voorzitter van de wedstrijdcommissie.

Fred Stok (70 jaar) is sinds de opening van de kegelbanen aan de Mozartlaan in september 1972 daarbij betrokken, onder meer als vrijwilliger bij de uitgifte van de materialen om te kegelen. Hij is voorzitter van de technische commissie van De Gaech vanaf 1972 tot heden. Hij was voorzitter van de kegelverenigingen Mozart’73 (1983-1986) en van Mixy (1993-2003). Daarnaast had en heeft hij diverse bestuurlijke functies bij Stichting Doelen Kegelhuis en bij DKB, waarvan hij tot op heden voorzitter is. Van 2010 tot 2014 was hij lid van het bestuur van de KNKB.

Genoemde lange reeks van jaren als vrijwilliger in de Delftse sportwereld was aanleiding genoeg voor sportwethouder Raimond de Prez om, vergezeld door Sportraad-voorzitter Wicher Schreuders, aan beide heren de Gouden Sportspeld uit te reiken. Dit werd door de beide heren en ook door alle aanwezigen bijzonder op prijs gesteld. Veel waardering voor deze heren, waarbij zij aangaven zo lang het qua gezondheid mogelijk is door te willen gaan met hun activiteiten.

Uitr. speld 018

Uitr. speld 020

Uitr. speld 022

Uitr. speld 026

DSCF1349-1

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.