Themabijeenkomst ‘Niet Aangeboren Hersenletsel’

nah_delftvoorelkaarDelft – In samenwerking met de Hersenstichting organiseert Delft voor Elkaar een bijeenkomst over NAH (Niet Aangeboren Hersenletsel). Het doel van deze bijeenkomst is vrijwilligers werven en de bestaande kennis van vrijwilligers vergroten.

Jaarlijks worden er in Nederland ongeveer 160.000 personen getroffen door een hersenletsel. Dit kan verschillende oorzaken hebben, zoals een ongeluk, een hersentumor, zuurstofgebrek, vergiftiging/infectie, beroerte (CVA) en ziektes zoals epilepsie, MS, Parkinson. De meest voorkomende oorzaak, bij zo’n 36.000 mensen per jaar, is een beroerte (CVA).

Delft voor Elkaar* heeft veel te maken met mensen met NAH (Niet Aangeboren Hersenletsel). Het doel is om deze mensen zo goed mogelijk te ondersteunen en te helpen bij hun hulpvragen. Vrijwilligers kunnen hier veel in betekenen. Één op één contact door bijvoorbeeld eens per week samen te wandelen, koffie te drinken of thuis te helpen bij bepaalde zaken kan al veel
ondersteuning bieden. Wij van Delft voor Elkaar zijn op zoek naar vrijwilligers die hiervoor openstaan en maatje willen worden van iemand met NAH, waarbij het letsel licht en onzichtbaar is.
Hiernaast willen wij graag de kennis van de bestaande vrijwilligers vergroten, zodat de ondersteuning zo goed mogelijk gegeven kan worden.

Voor wie is de bijeenkomst bedoeld?
• Voor mensen die al vrijwilligerswerk doen en meer informatie willen over de NAH doelgroep.
• Voor mensen die interesse hebben in een maatje worden voor NAH cliënten.

Inhoud van de bijeenkomst
De volgende programma onderdelen zijn reeds bekend:
• algemene informatie over NAH
• een ervaringsdeskundige vertelt
• RGM methode* (een interactieve workshop)
en er komt een vrijwilliger aan het woord met ervaring bij het begeleiden van iemand met NAH.

* RGM is een oefenmethode die de zintuigen en daarmee verschillende hersendelen gelijktijdig stimuleert. De methode maakt op een speelse manier gebruik van ritme, muziek, beweging, spraak, gehoor en gevoel.
Het doel van de methode is om de samenwerking tussen linker- en rechter hersenhelft te verbeteren en de aanleg van nieuwe netwerken in de hersenen te stimuleren.

Datum, tijd en plaats
Namens Delft voor Elkaar zal de bijeenkomst georganiseerd worden door MEE en VTV op dinsdag 16 februari van 19.30 tot 21.00 uur. De bijeenkomst vindt plaats op Hooikade 30, 2627 AB Delft.

Aanmelden kan via Rosita Ottes en/of Petra van der Meer, de organisatoren van deze bijeenkomst.

Rosita Ottes – T 06 10 728 380

r.ottes@meezhn.nl

Petra van der Meer – T 06 10 787 379

p.vandermeer@vtvzhn.nl

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.