Verantwoord alcoholgebruik binnen de sport(vereniging)

Help verantwoord alcoholgebruik binnen uw sportvereniging stimuleren!banner_VAG2016

Beste bestuurder, trainer/coach, barvrijwilliger of ouder in de sport,

De baromzet in de sportkantine is voor veel sportclubs een belangrijke bron van inkomsten. We hebben vanuit de sport echter ook de verantwoordelijkheid dat er op een verantwoorde manier met alcohol wordt omgegaan, zeker bij jongeren en in het verkeer.

Uit onderzoek blijkt dat er nog veel ruimte is voor verbetering in de naleving van de leeftijdsgrenzen bij het schenken van alcohol in sportkantines. Ook het rijden onder invloed vanuit de sportkantine is een aandachtspunt. Binnen sportverenigingen is het realiseren van verantwoord alcoholgebruik lang niet altijd eenvoudig. Om u hierbij te helpen zijn er interactieve bijeenkomsten ontwikkeld.

Tijdens de bijeenkomst gaan we het gesprek met u aan over het belang van verantwoord alcoholgebruik en de ondersteuning die er beschikbaar is. Daarnaast zal er ruim aandacht worden besteed aan bewustwording (gaat vooral over de relatie van gevolgen van (overmatig)drinken en (voorbeeld)gedrag) en aan de dilemma’s waar u als bestuurder, barvrijwilliger, trainer-coach en/of ouder mee geconfronteerd wordt en hoe verschillende sportverenigingen hier mee omgaan.

Vindt u het belangrijk gezamenlijk op te trekken om verantwoord alcoholgebruik binnen de sportvereniging te stimuleren en wilt u reeds opgedane successen binnen uw sportvereniging delen? Of heeft u misschien behoefte aan handvatten om alcoholmisbruik vanuit uw rol verder te beperken ofwel te voorkomen? Meld u dan aan voor de geplande bijeenkomst op 19 september van 19.30 – 21.30 uur bij Sportpark Tanthof Zuid- Kantine Vitesse Delft.

Met vriendelijke groet,

Dr. Nico van der Lely

Stichting Jeugd en Alcohol

Marit van Genderen

NOC*NSF

Raimond de Prez

Wethouder wonen, stedelijke vernieuwing

en zorg gemeente Delft

Wicher Schreuders (voorzitter)

Guus Heemskerk (secretaris)

Sportraad van Delft

Programma 

• Welkomstwoord wethouder Raimond de Prez

• Jeugd, verkeer en alcohol, presentatie van sport en kinderarts Nico van der Lely

• Hoe denkt u erover? Waar loopt u tegenaan? Heeft u leuke ideeën?

Meer informatie?

Academie voor sportkader

Contact

alcoholensport@nocnsf.nl

 

banner_VAG2016_logo

 

 

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.