Voormalig Sportwethouder Aad Bonthuis overleden

Ons bereikte het droevige bericht van het onverwachte overlijden op maandag 11 april jl. van Aad Bonthuis.
Hij was een zeer bekend en gewaardeerd persoon in de Delftse sportwereld. Zelf afkomstig uit de voetbalwereld, waar hij voetbalde bij DHC en bij dvv Delft, was hij eind jaren ’80 / begin jaren ’90 voorzitter van de Sectie Voetbal van de Sportraad. In de periode 1994-1998 was Aad wethouder van Sportzaken. Hij vervulde ook die rol op de hem zo kenmerkende wijze, waarbij hij vooral erg duidelijk was en ook van aanpakken wist. Hij was ongeduldig en doortastend. En dat laatste wilde hij ook zien bij de mensen om hem heen. Ook als wethouder bleef Aad gewoon zichzelf, dezelfde als altijd. Met Aad kon je afspraken maken en je wist waar je aan toe was. Aad was als sportwethouder met name betrokken bij de afronding van de herstructurering van Sportpark Brasserskade. Helaas duurde zijn wethouderschap met slechts een periode van vier jaar te kort, maar hij bleef daarna uiteraard nog wel actief in de lokale politiek en belangstellend voor de sport. Helaas heeft hij veel te lang met een kwakkelende gezondheid te maken gehad.
Wij herinneren ons Aad Bonthuis als een goede bestuurder. Wij bedanken hem voor alles wat hij voor de Delftse sport heeft betekend.
Op zondagmiddag 17 april is er van 15.30 tot 17.00 uur gelegenheid tot condoleren in het Uitvaart Diensten Centrum Delft, Mozartlaan 674 te Delft. De plechtigheid voorafgaande aan de crematie vindt plaats dinsdagmiddag 19 april, aanvang 13.30 uur, in Crematorium Hofwijk, Delftweg 230, Rotterdam-Overschie. Na de plechtigheid is er gelegenheid tot samen zijn in de ontvangkamer van genoemd crematorium.

Namens de Sportraad Delft,

Wicher Schreuders
voorzitter

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.